Spekulaatiot tulevien kausien kisakuljettajien paikoista ovat käyneet viime viikkoina kuumina. Kuljettajanpaikkoja on tulossa tarjolle jokaisesta kärkitallista, mutta nyt odotetut pelinappulat ollaan ottamassa pois pelilaudalta.

Katseet ovat kiinnittyneet Red Bullin nykyiseen kuljettajakaksikkoon Daniel RicciardoMax Verstappen. Erityisesti hollantilaisnuorukaisesta on esitetty hurjia väitteitä, joiden mukaan sekä Ferrari että Mercedes olisivat valmiita maksamaan maltaita miehen saamiseksi riveihinsä. Myös varikolle suuressa arvossa pidetystä Ricciardosta ollaan valmiita taistelemaan.

Red Bull -pomo Christian Horner otti Japanin GP -viikonlopun yhteydessä voimakkaasti kantaa kuljettajiensa tulevaisuudesta. Energiajuomatalli on ollut aiemmin suhteellisen vaitonainen jatkosopimusten suhteen, mutta nyt Horner ilmaisi halunsa jatkaa nykyisillä kuljettajilla myös pitkälle tulevaisuuteen.

– On totta, että Ricciardon sopimus loppuu ensi kauden jälkeen. Mutta meidän täydellinen tavoitteemme on tällä hetkellä saada molemmat kuljettajat jatkamaan riveissämme vuoteen 2020, Horner totesi Autosportille.

Mikäli kaksi avainnappulaa putoavat pois kärkitallien hankintalistalta, muuttuu myös suomalaiskuljettajien tilanne. Ferrari ei halua kokeneen Kimi Räikkösen korvaajaehdokkaaksi kokematonta tai potentiaaliaan piilotellutta kuljettajaa, joten suomalaiskuljettajan jatko tallissa voi olla tietyissä tapauksissa Ferrarille paras valinta.

Myös Valtteri Bottaksen Mercedes-jatkon suhteen kahden kovan nimen putoaminen pois on iso asia. Mikäli suomalaiskuljettaja pystyy osoittamaan tallille ensikin kaudella olevansa jatkosopimuksen arvoinen kuljettaja, ei saksalaismerkillä ole tarvetta luopua kuljettajansa palveluksista.