F1-sarja pohtii vaihtoehtoa pudottaa perjantain harjoitukset kokonaan pois ajo-ohjelmasta, uutisoi Autosport. Kisaviikonlopun tiivistämisen tarkoituksena on mahdollistaa nykyistä laajempi kisakalenteri.

F1-sarjan johtaja Ross Brawn esitteli viime viikonloppuna Austinissa sarjan suunnitelmaa laajentaa kisakalenteri tulevaisuudessa jopa 25 osakilpailun mittaiseksi. Helpottaakseen tallien logistisia paineita Brawn kertoi sarjan pohtivan mahdollisuutta tiputtaa perjantain ajosuoritteet kokonaan pois ohjelmasta.

– Pääasia sarjan laajentamisessa on kuitenkin laatu. Meidän ei ole mitään järkeä ottaa lisää kisoja kalenteriin, jos ne eivät pysty täyttämään odotuksiamme. Perjantain pudottaminen pois ohjelmasta helpottaa talleja, mutta sillä on myös oma tärkeä tehtävänsä. Meidän täytyy löytää kaikkia miellyttävä ratkaisu, Brawn toteaa.

Nykyistä tiiviimmät kisaviikonloput eivät ole välttämättä myöskään kisajärjestäjien mieleen. Tänä vuonna osa kisaviikonlopuista on myyty onnistuneesti peräti nelipäiväisinä, muiden ajoluokkien sekä F1-oheistoiminnan alkaessa jo torstaina. Tämä on auttanut monia ratoja kasvattamaan yleisömääriään.