1970-luvulta asti F1-maailmaa sisäpiiristä raportoinut brittitoimittaja Nigel Roebuck ei säästellyt kolumnissaan Ferrarin Sebastian Vetteliä. Veteraanitoimittaja näki saksalaiskuljettajan Singaporen GP:n lähtökolarin ainoaksi syylliseksi.

Roebuck käsitteli viime viikonlopun puhutuinta tapausta viikotteisessa kolumnissaan Autosportin sivuilla. Miehen ajatustenkulkuun ei mahtunut, miten kilpailun tuomaristo päätyi toteamaan joukkokolarin normaaliksi kilvanajotilanteeksi ilman selvää syyllistä.

– Voiko joku selittää minulle, mitä väärää Kimi Räikkönen ja Max Verstappen tekivät? Ennen kuin heitä kömpelösti lähestynyt Vettel ilmaantui mukaan kuvioihin, ajoivat he molemmat rinnakkain suoraan antaen toisilleen tilaa. Minun tuomioni on, että Räikkönen ja Verstappen olivat täysin syyttömiä tähän kolariin, Roebuck totesi.

Keskeytyksellä oli Vettelin MM-haaveille valtava kolaus. Hyvän pistepotin sijasta viikonloppu ei jättänyt käteen mitään, samalla kun aika-ajoissa kauaksi jäänyt Lewis Hamilton kuittasi sunnuntaina pääpotin.

– Ilman nyt nähtyä tapahtumaa Räikkönen olisi todennäköisesti selviytynyt avausmutkasta lävitse ensimmäisenä, mutta sen jälkeen hänen tilanteensa huomioon ottaen Vettel olisi varmasti saanut ottaa hänen paikkansa kärjessä. Nyt Vettel heitti turhaan menemään 25 pistettä ja otti samalla viattomia kanssakilpailijoitaan ulos kisasta.