F1-sarja kokeilee jälleen uutta mielenkiintoista aluevaltausta. Sarjan ystävillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mikä klassikkokisa avaa F1-sarjan virallisen streamauskokeilun. Uutisoimme aiheesta jo aiemmin.

Tarjolla on kolme legendaarista mittelöä Malesian Sepangin moottoriradalla. Äänestää voi F1-sarjan virallisen Twitter-tilin äänestyksessä.

Formula 1

@F1
VOTE NOW: Your favourite #MalaysiaGP 🇲🇾

Winner is announced next week - with that race to be shown IN FULL online 👀💻

Millaisia ehdokkaita kisat sitten ovat? Tässä lyhyt selonteko:

Malesian GP 2001: Schumin sadetanssi

Sade on aina luonut oman lisämausteensa Kuala Lumpurissa käytävälle kilpailulle. Kun Malesiassa sataa, ei puhuta mistään vesitihkusta.

Vuonna 2001 yleisö kohahti, kun kaksoisjohdossa edenneet Ferrarit Michael Schumacherin johdolla liukastelivat ulos radalta samassa mutkassa toisesta autosta valuneen öljyn johdosta. Punaiset paholaiset tipahtivat joukon hännille, mutta se ei italialaistallia lannistanut.

Pelätty rankkasade iski radan ylle tehden ajamisesta petollisen vaikeaa. Moni kuljettaja löysi itsensä hiekalta, samalla kun Ferrarilla sekoiltiin varikkokäynnillä. Schumacher ja Rubens Barrichello eivät meinanneet millään saada sopivia renkaita alleen, sillä mekaanikoiden kesken oli sekannuusta, isketäänkö alle monsuuni- vai välikelin renkaat.

Ferrari taktikoi lopulta oikein. Radan kuivuessa Ferrarit suorastaan lensivät radalla ollen sekuntikaupalla muita nopeampia. Käsittämättöntä kyllä Schumi nousi lähes kierroksen takaa-ajomatkalta lopulta kilpailun voittoon ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

Formula 1

@F1
MALAYSIA 2001 🇲🇾

A wet weather classic, won by the legendary Michael Schumacher

Want to watch it in full online?

Twitter vote coming up 🗳

Malesian GP 2003: Kimi Räikkönen ajoi itsensä lopullisesti huipulle

Edellinen ehdokas oli jäänyt tulokaskauttaan ajaneen suomalaiskuljettajan osalta lyhyeksi. Vetoakseli napsahti poikki jo startissa. Kaksi vuotta myöhemmin Kimi Räikkönen sitten kuittasi tuon vahingon takaisin korkojen kera.

Räikkönen ajoi itsensä F1-maailman huipulle täydellisyyttä hipovan esityksen päätteeksi. Voitto oli täysin ansaitusti ajettu, ilman muiden epäonnea tai muita ulkoisia apuja. Historiallista kyllä, kisa oli myös Fernando Alonson uran ensimmäinen podium.

Formula 1

@F1
MALAYSIA 2003 🇲🇾

Raikkonen's first F1 win, Alonso's first podium

Want to watch it in full online?

Twitter vote coming up 🗳

Malesian GP 2012: Sade teki kisasta jännitysnäytelmän

Listan kolmas ehdokas on viiden vuoden takaa. Jälleen kerran monsuunisade sekoitti pakkaa, mutta toisin kuin pari vuotta aiemmin, tällä ketaa ajohommia päästiin jatkamaan hetken odottelun jälkeen.

Kolareiden ja kontaktien täyteisen kilpailun jännittävin taistelu käytiin tulosluettelon yläpäässä. F1-maailma seurasi henkeään pidätellen, pystyisikö altavastajana esiintynyt Sauberin Sergio Perez ajamaan kiinni kärjessä viilettäneen Ferrarin Alonson.

Meksikolaisen pieni lipsahdus vain muutama kierros ennen ruutulippua antoi espanjalaiselle lopulta mahdollisuuden huoahtaa helpotuksesta. Alonso sai juhlia voittoa, mutta päivän juhlituin kuljettaja oli toiseksi ajanut Perez.

Formula 1

@F1
MALAYSIA 2012 🇲🇾

@alo_oficial holds off @SChecoPerez in the wet

Want to watch it in full online?

Twitter vote coming up 🗳