Italian F1-kisan voittanut Lewis Hamilton nousi lauantaisella paalullaan Monzan sekä koko F1-sarjan paalupaikkakuninkaaksi. Britti on nyt haalinut F1-urallaan aika-ajoissa peräti 69 ykkössijaa, Michael Schumacher on kakkosena 68 paalulla.

Sunnuntaisen voiton myötä Hamilton on juhlinut ykkössijaa Monzassa kolmesti neljänä edellisenä vuonna. Eilinen ykkössija nosti hänet kyseisessä kisassa toiseksi eniten voittoja ottaneeksi kuskiksi. Edellä on ainoastaan Schumacher viidellä ykkössijallaan.

Omanlaista historiaa tehtiin myös kisa läpiviemisen nopeudessa.

Sunnuntain kisa oli nimittäin kaikkien aikojen viidenneksi nopein F1-kisa ja nopein yli kymmeneen vuoteen – Hamiltonin keskimääräinen nopeus oli tarkalleen ottaen 243,626 km/h. Edellisen kerran vastaavaa vauhtia mentiin Monzassa vuonna 2006.

Yksi erikoinen seikka löytyy myös MM-tilanteesta.

Nyt Hamilton nousi kuljettajien pistetilanteen kärkeen, mutta noin vuosi sitten hän menetti johtonsa Nico Rosbergille Singaporen kisassa, joka ajetaan juurikin seuraavana, kahden viikon kuluttua.

Käänsikö omalla tavallaan ikimuistoisessa Italian kisassa toisen voittonsa putkeen ottanut britti kelkan hänen kannalta oikeaan suuntaan?