Sebastian Vettel uhkuu kommenteistaan päätellen itseluottamusta, vaikka eilen sunnuntaina Mercedes veikin kaksoisvoiton Ferrarin naaman edestä Italiassa. Hän uskoo pärjäävänsä ”yksinkin”, ilman tallitoveri Kimi Räikkösen panosta kahta Mercedes-kuskia vastaan.

Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa nyt kolmen pisteen erolla saksalaiseen. Monzan kisan tulosten ansiosta Mercedes on puolestaan valmistajien taulukossa 62 pisteen karkumatkalla.

Kisa oli kaikkinensa paha takaisku Vettelille ja Ferrarille. Vaikka Räikkönen pisteitä ottikin viidennellä sijalla, olisi hän voinut pystyä parempaankin.

Vettel ei usko, että Räikkösen panoksella on merkitystä MM-taistossa. Jossittelu on turhaa.

– Ei. Luulen, että katsoessa taaksepäin, on aina tapoja tarkastella pisteitä ja asioita, Vettel sanoi planetf1.comin jutun mukaan kisan jälkeen viitaten myös kauden aiempiin tapahtumiin.

Ferrari-kuskit taistelivat sunnuntaina sijoituksista varsin tasaisesti. Myös Vettelin kommentit tukevat tätä.

– Ennen kaikkea voit kilpailla tiimille ja sitten tietysti itsellesi. Luulen, että näitte taistelun tänään (sunnuntaina).

– Olin ajoittain nopea ja edistyin. Kimillä oli kuitenkin parempi lähtö ja hän pääsi ohi Valtteri Bottaksesta. Taistelimme mielestäni molemmat parhaista mahdollisista sijoituksista, Vettel pyöritteli.

Tarvi Vettel Räikkösen panosta tai ei, pitää Mercedes saada kuriin Ferrari-kuskien näkökulmasta. Pistetilanteet kertokoot tästä.