F1-tallit odottavat edelleen kansainvälisen autoliiton FIA:n virallisia tietoja siitä, miten ensi kaudeksi voimaan astuvan Halo-suojakaaren turvatestaus tullaan suorittamaan. Epävarmuus on ajanut tallit vaikeaan asemaan ensi kauden kilpureiden suunnittelutyössä.

Päätös Halon ottamisesta käyttöön jo ensi vuonna nuijittiin läpi tänä kesänä. Tallit ovat joutuneet ottamaan uuden osan ilmaantumisen huomioon autojensa suunnittelutyössä.

Hienosäätö ensi vuotta koskien pitäisi olla jo pitkällä, mutta FIA ei ole vieläkään antanut talleille tietoon, mitä vaatimuksia Halo-kaaren tulee läpäistä tiukoissa turvallisuustesteissä.

FIA on kertonut kaaresta vain yleistiedot, kuten strategiset mitat ja kiinnityspisteet auton runkoon. Sen sijaan tiedot esimerkiksi törmäystesteissä käytettävistä voimakkuuksista ja törmäyskulmista ovat pysyneet poissa tallien tiedotuslistoilta.

Tämä vaikuttaa suoraan tallien laskelmiin auton muihin osiin liittyen. Force Indian tekninen johtaja Andrew Green kertoo nyt pantattujen tietojen olevan ”ensiarvoisen tärkeitä” suunnittelutyön kannalta.

– Halo-kaari itsessään ei tuota meille ongelmia autonsuunnittelun kannalta. Mutta rungon rakentaminen sen ympärille on nykytiedoilla todella suuri ongelma, Green tuskailee Autosportille.

Tilanne on ongelma juuri Force Indian kaltaisille pienen budjetin tiimeille. Koska resurssit ovat rajalliset, täytyy suunnittelutyön osua ”kerralla nappiin”. Isommat tiimit voivat kokeilla rohkeammin erilaisia ratkaisuja.