Fernando Alonso on ollut viime päivinä otsikoissa muistakin kuin ajotaidollisista syistä. Espanjalaisen ja McLarenin yhteisestä tulevaisuudesta on esitetty väitteitä suuntaan ja toiseen.

Hondan surkeuteen tuskastunut kaksinkertainen maailmanmestari teki jo alkukesästä selväksi, että hän haluaa voittoon kykenevän kaluston syksyyn mennessä. Kehitystyö on kuitenkin jäänyt kauaksi vaatimuksista, mutta samalla Alonso on joutunut toteamaan ajopaikkojen muissa talleissa olevan myös kiven alla.

Belgian GP:n jälkeen Alonson kerrottiin esittäneen tallilleen uhkavaatimuksen: ensi kaudella tallissa on joko Honda tai Alonso, mutta ei kumpikin.

Lisää bensaa liekkeihin heittivät myös japanilaismerkin väitteet, joiden mukaan Alonson autossa ei ollut Belgian GP:n jälkeen mitään vikaa, vaikka espanjalainen parkkeerasikin autonsa tekniseen ongelmaan vedoten.

Alonso selvensi kimuranttia tilannettaan Monzan varikolla. Mies kiistää väitteet uhkavaatimuksista.

– Luin asiasta itsekin lehdestä. En koskaan sanoisi niin. En ole suurempi asia kuin tämä tiimi. McLarenilla yli tuhat ihmistä työskentelee kovasti menestyksen eteen, minkä lisäksi myös Honda tekee hurjasti töitä kehittyäkseen. On totta, ettemme ole olleet tarpeeksi kilpailukykyisiä viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta haluamme muuttaa tuon tilanteen, Alonso totesi Autosportin mukaan.

Alonso uskoo Hondan nopeankin kehitysloikan olevan mahdollinen.

– Muistakaa, miten Ferrari kehittyi kausien 2014 ja 2015 välissä. Jos Honda saa vain suurimmat ongelmansa korjattua, tulemme ottamaan suuren kehitysharppauksen, Alonso uskoo.