Täksi kaudeksi uudistuneet F1-autot ovat huomattavasti edeltäjiään nopeampia. Tämä käy ilmi F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin julkaisemissa analyyseissä.

F1-kilpureiden mekaanista pitoa parannettiin täksi vuodeksi reilusti esimerkiksi autoja ja renkaita leventämällä. Toiveissa oli paitsi tehdä ajamisesta jälleen kuljettajille haastavampaa, myös parantaa kierrosaikoja. Molemmat tavoitteet on ainakin toistaiseksi täytetty kirkkaasti.

Parhaiten uudet autot pääsevät näyttämään kyntensä nopeissa mutkissa. Esimerkiksi Silverstonen legendaarinen Copse-mutka ajettiin tämän vuoden kilpailussa lävitse parhaimmillaan 290 kilometrin huippunopeudella, kun viime vuonna vastaava lukema oli 260 km/h. Vastaavanlaista kehitystä on nähty kaikkialla, esimerkiksi Spa-Francorchampsin Pouhonissa (253 km/h 2016 – 289 km/h 2017) ja Barcelonan kolmosmutkassa (212 km/h 2016 – 248 km/h 2017).

Parantuneet mutkanopeudet ovat luonnollisesti vaikuttaneet myös kierrosaikoihin. Spa-Francorchampsin radalla tämän ja viime vuoden paaluajan erotus on peräti 4,1 sekuntia, mikä tekee 0,598 sekunnin aikaparannuksen yhdelle kilometrille. Suurin parannus suhteutettuna radan pituuteen on tapahtunut Unkarissa, 0,831 sekuntia (parannusta kierrosajassa 3,689 sekuntia).

Selvemmin parantuneet kierrosajat tulevat ilmi kisassa. Monacossa parannusta tapahtui kilometrikohtaisesti eniten, peräti 0,935 sekuntia. Paras kierrosaikaparannus kokonaisuudessaan tapahtui puolestaan jälleen sarjan pisimmällä radalla Belgiassa, jossa kierrosajasta lohkaistiin pois massiiviset viisi sekuntia ja kuusi tuhannesosaa.