Viime aikojen yksi kuumimmista puheenaiheista Formula ykkösissä on ollut vähemmän yllättäen Fernando Alonso ja hänen jatkonsa.

Espanjalainen on joissain huhuissa yhdistetty Williamsiin. Nyt readmotorsport.com kuitenkin pitää julkaisussaan vähintäänkin epätodennäköisenä sitä, että Alonso voisi tienata leipänsä kyseisessä tallissa.

Alonso on sanonut, että hän haluaa tulevaisuudessa taistella kolmannesta maailmanmestaruudestaan.

Williamsin leirissä se tuskin on mahdollista.

Tiimi on pisteiden valossa valunut viime vuosina kauemmas kärjestä, sillä esimerkiksi kaudella 2014 ja 2015 talli oli kolmas, mutta viime kaudella vasta viides MM-pisteissä. Williams on viidentenä myös kuluvan kauden sarjassa.

Toisaalta, sivusto myös muistuttaa hyvistä hetkistä, kuten Itävallan vuoden 2014 kisan aika-ajosta. Tuolloin Felipe Massa porhalsi paalulle ja Valtteri Bottas kakkosruutuun.

Siirtymisen suhteen kantona kaskessa Alonsolla on myös hänen oma asenteensa.

Williamsilla on käytössään viimeisin Mercedes-moottori. Sivusto arvelee, että se on todennäköisesti paras, mikä tällä hetkellä tarjolla on. Tulokset eivät kuitenkaan ole oikeuttaneet aivan terävimpään kärkeen, vaikka esimerkiksi Lance Stroll sensaatiomaisen podiumin Azerbaidzhanissa ajoikin.

Helppoa ei Williamsissa lienee tulisi olemaan, sillä Alonso on viimeisen kolmen vuoden aikana McLarenin leirissä valittanut Hondan paketin heikkoudesta kovinkin sanoin.