McLarenin johdossa eletään jännittäviä aikoja. Brittitalli joutuu miettimään seuraavien viikkojen aikana tarkkaan, minkä voimanlähdetoimittajan kanssa se haluaa yhteistyötä jatkossa tehdä.

Vuodesta 2015 asti jatkunut alavireinen liitto Hondan kanssa saavutti tänä vuonna kulminaatiopisteensä, kun tehojen puute ja epäluotettavuus saivat McLaren-johdon kritisoimaan avoimesti japanilaismerkkiä. Kesän tullen yhteistyön kuiskittiin päättyvän hetkellä minä hyvänsä, mutta ainakaan toistaiseksi eropäätöstä ei olla tuotu julkisuuteen.

Honda on parantanut kauden edetessä, mutta takamatkaa muihin on edelleen runsaasti. McLarenin huhutaan kartoittavan edelleen mahdollisuuksia hypätä jonkun toisen merkin matkaan, joko pysyvästi tai siksi aikaa, kunnes Honda ratkaisee omat ongelmansa.

Ferrari ja Mercedes ovat linjanneet yhteistyön brittitallin kanssa pois laskuista, mutta Renault ei ole antanut vastaavia kommentteja. Autosportin mukaan osapuolien uskotaankin käyneen neuvotteluja yhteistyöstä.

McLaren on latonut Hondalle toistuvasti vaatimuksia tulotason parantamisesta. Vuosia oman päänsä mukaan kehitystyötään johtanut japanilaismerkki ymmärsi pyytää vihdoinkin ulkopuolista apua konsultoimalla Ilmor-moottoripajaa kehitystyötään silmällä pitäen. Merkki vastasi McLarenin käyttämistä Mercedes-moottoreista Mika Häkkisen vuosina tallissa. Lisäksi Ilmor auttoi Renaultia kehittämään nykyistä V6-moottoriaan vaikean kauden 2014 jälkeen.

Autosportin tietojen mukaan Ilmor on auttanut Hondaa saamaan suuria edistysaskeleita kehitystyössään. Tämä saattaa olla ratkaisevassa asemassa McLaren-jatkosta sovittaessa.