© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso haluaa moottoriratkaisun nopeasti

Fernando Alonso sanoo haluavansa McLarenin tekevän mahdollisimman nopeasti päätöksen ensi kauden moottoritoimittajastaan.

McLarenin ja Hondan liitto ei ole toiminut lainkaan tällä kaudella. Kymmenessä kilpailussa tallilla on kaksi pistettä, Alonson Honda laukesi jälleen Silverstonessa.

Alonson sopimus McLarenilla loppuu tämän kauden jälkeen. Hän on sanonut tukevansa mitä tahansa ratkaisua moottorin suhteen, mutta haluaa ratkaisun pian.

– Tämä ei ole minusta kiinni. Mitä aikaisemmin päätös tehdään, sitä helpompi on valmistautua ensi kauteen. Itse toivon, että päätös tehtäisiin nopeasti, Alonso sanoo GrandPrix.comin mukaan.

Alonsolta kysyttiin Silverstonen keskeytyksen jälkeen, olisiko McLaren kärjessä, jos heillä olisi Ferrarin tai Mercedeksen moottorit.

– Kuka tietää. On vaikea arvioida sitä. Auton ja eri moottorin yhdistelmä on aina arvoitus. Mutta juuri nyt moottori on heikoin kohtamme. Jos pystymme saamaan sen kuntoon, voimme olla jälleen kilpailukykyisiä.

– Se ei kuitenkaan tule tapahtumaan heti, joten meidän on oltava realisteja, Unkarin kilpailu on edessä kahden viikon päästä. Se on meille hyvä uusi mahdollisuus, toivottavasti saamme paremman tuloksen kuin Silverstonesta.

Britannian GP:ssä Alonso joutui lähtemään viimeisestä ruudusta, eikä pistesija ollut realismia.

– Nämä ovat kovia aikoja. Jälleen kerran meillä oli ongelma. Uskoakseni kyse oli nyt bensapumpusta, joten toivottavasti emme joudu nyt vaihtamaan moottoria. Ei tässä olisi ollut mitään jakoa pisteille, joten siksi keskeytys ei nyt tunnu ihan valtavan pahalta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!