Force Indian tallipäällikkö Vijay Mallya on ilmaissut pettymyksensä Haasin omistajan Gene Haasin lausuntoihin F1:n rahanjaosta.

Haas sanoi hiljattain, ettei kannata tasaisempaa rahanjakoa, eikä mitään sosialismia F-ykkösiin. Hänen mielestään nykyinen isoja tiimejä suosiva rahanjakorakenne on hyvä. Mallya on vahvasti eri mieltä.

– Minulle oli todella suuri pettymys, kun kuulin tuollaista juuri F1:een tulleen tallin omistajalta, jolla ei ole minkäänlaista kokemusta F1-tallin omistamisesta. En ymmärrä, miten hän voi olla tuota mieltä, Mallya sanoo Autosportille.

– Luulisi että jokainen, joka katsoo F1:n rahanjakorakennetta ymmärtää, kuinka vinoutunut se on. F1:n DNA:han kuuluu se, että mukana on myös yksityistiimejä, ei ainoastaan tehdastiimejä. Yksityistiimien on pystyttävä toimimaan kilpailukykyisesti ja se ei ilman riittävää rahamärää onnistu.

– Olin iloinen, kun Liberty Median Chase Carey sanoi juuri siten, mitä halusimmekin kuulla; F1:n on tarkasteltava ja muutettava rahanjaon rakennettaan, ja oltava reilumpi pienemmille tiimeille.

Gene Haasin kommenttien taustalla saattaa olla se, että he tekevät vahvaa yhteistyötä Ferrarin kanssa – Ferrari saa kaikkein eniten rahaa F-ykkösissä.

– Se on selvää, mielestäni he ovat Ferrarin kanssa muutakin kuin vain pienessä yhteistyössä.

Nykyiset sopimukset loppuvat 2020 kauden jälkeen, Mallya uskoo, että viimeistään silloin nähdään muutos, ehkä jo aikaisemmin.

– Itse en näe estettä, etteikö systeemi voisi muuttua jo ennen vuotta 2020. Chase Carey on sanonut, ettei pidä lainkaan Concorde-sopimuksesta, jota ei olisi pitänyt edes koskaan tehdä. Myös budjettikaton asettamisesta on jo puhuttu. Mielestäni ilmassa on selkeitä merkkejä isoista muutoksista, Mallya sanoo.