Liberty Median otettua homma haltuun Formula 1:ssä, kisakalenterin laajentaminen on ollut tapetilla. F1-pomot ovat väläytelleet 25 kilpailun kalentereita.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner on uudistuksien ja kalenterin laajentamisen kannalla, mutta vaatii kalenterin uudelleen organisointia, jos sitä laajennetaan. Kisat tulisi käydä alueellisesti alue kerrallaa, jotta tallit välttyisivät edestakaisin matkustamiselta.

– En ole muutaman kisan lisäämistä vastaan, Steiner sanoi.

– Toivon kilpailujen olevan paremmin niputettuina, hän jatkoi.

Güntherin mukaan edestakaista liikettä olisi vältettävä, jossa tiimit lentävät toiselle puolelle maapalloa, tulevat seuraavana viikkona takaisin ja sen jälkeen matkaisivat jälleen kohti toista pallon puoliskoa. Hyvin organisoituna Haas-pomon mielestä kisakalenterin laajentaminen olisi hyvä aisa.

– On varmistettava, että edestakaisin ei kuljeta Aasiaan, kuten että menet sinne, tulet pois ja seuraavana viikkona jälleen takaisin.

– Mutta muutama kilpailu lisää, jos ne ovat hyvin organisoituja, eivät vie niin paljoa aikaa tiimeiltä. Minulla ei ole yleisesti mitään 25:tä kilpailua vastaan.

Lähde: f1i.com