Red Bullin suunnittelijaguru Adrian Newey haluaisi turvaratkaisuksi tulevaisuudessa Halon sijaan tuoreimpana esitellyn Kilven. Hän pelkää kuitenkin, että aika on loppumassa kesken, jos Kilpi halutaan kaudelle 2018.

F1 ja FIA testasivat viime vuonna eri vaihtoehtoja suojatakseen kuljettajia ohjaamossa paremmin. Halo oli pitkään vahvoilla, mutta kuljettajat eivät pitäneet siitä. Nyt on kehitetty kilpi, jota testataan Monzan harjoituksissa tällä kaudella.

– On selvää, että se on Haloa parempi ratkaisu. Mutta ensin on saatava varmuus siitä, että näkyvyys ohjaamosta on riittävän hyvä kilven takaa. Jos ei ole, sitä ei voi yksinkertaisesti ottaa käyttöön, Newey sanoo Autosportilla.

– Jos ohjaamo olisi kokonaan suljettu, en pitäisi sitäkään huonona ratkaisuna. Mutta faktaa on, että kiire tässä tulee kautta 2018 ajatellen.

Neweyn mielestä F1:n pitäisi miettiä myös muita turvallisuusasiota, kuten osien irtoamista autoista.

– Muutakin voitaisiin tehdä riskien minimoimiseksi, esimerkiksi irtoavien renkaiden suhteen. Niiden kiinnitykset eivät ole pomminvarmoja, näemme edelleen irronneita renkaita silloin tällöin.

– IndyCarissa nämä asiat ovat paremmalla tolalla. F1:ssä on menty toki parempaan suuntaan, mutta emme ole vielä samalla tasolla, Newey sanoo.