Ferrarin vallattua eturivin lähtöpaikat huomiseen Venäjän GP:en katkesi italialaistallilta myös todella pitkä kuiva kausi. Aika-ajoissa nähtiin myös pitkästä aikaa harvinaista suomalaisherkkua.

Ennen Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen kahta ensimmäistä lähtösijaa oli italialaistallilla ollut syytä täydelliseen tyytyväisyyteen lauantain päätteeksi viimeksi 9 vuotta siten. Talli nappasi kaksi ensimmäistä lähtöruutua 2008 Ranskan GP:ssä. Tuolloin Räikkönen oli paalulla ja Felipe Massa hänen takanaan. Kyseessä on myös Räikkösen toistaiseksi uran viimeisin paalusuoritus.

Seuraavan päivän kilpailussa selkeässä johdossa ajaneen suomalaisen auton pakoputkisto hajosi, ja vauhtiaan rajusti hidastaneen maailmanmestarin täytyi päästää Massa edelleen kilpailussa.

Räikkönen ja Bottas saivat tuulettaa yleisölle ja medialle aika-ajojen päätteeksi, ja näky miellytti varmasti suomalaisia. Kyseessä on kuitenkin perin harvinainen tilanne.

Räikkönen ja Bottas lähtivät viime vuoden Venäjän osakilpailuun kyllä ruuduista kaksi ja kolme, mutta aika-ajoissa he ajoivat sijoille kolme ja neljä. Lähtöpaikat kohenivat muiden kuljettajien rangaistusten myötä.

Viimeksi kaksi suomalaista on nähty ”rehellisesti” aika-ajojen kolmen nopeimman joukossa myös kaudella 2008. Tuolloin tempaus onnistui pariinkin otteeseen, mutta viimeksi lokakuussa Japanin GP:n yhteydessä. Tuolloin Räikkönen oli toinen ja McLarenin Heikki Kovalainen kolmas. Aiemmin kaudella Kovalainen ajoi paalupaikalle Silverstonessa, Räikkösen ollessa kolmas.