Ferrarin Kimi Räikkönen kertoo työnantajansa oppineen aiemmista kausista, eikä se aio ryhtyä paukuttelemaan henkseleitään tulevan kauden kynnyksellä. Ei edes, vaikka tallin esittämä vauhti oli Barcelonan avaustesteissä hurjaa.

Räikkönen ajoi kahtena testipäivänä koko joukon nopeimman ajan. Nopeiden kierrosaikojen lisäksi Ferrari vaikuttaisi olevan myös luotettava, sillä Räikkönen ja tallikaveri Sebastian Vettel saivat kasaan mukavan määrän kierroksia ilman suurempia teknisiä ongelmia.

Ferrari ilmoitti jo hyvissä ajoin pitävänsä kuluvan kauden tavoitteensa omana tietonaan, ja mediahiljaisuus piti myös Barcelonassa. Räikkönen antoi ensikommenttinsa vasta eilen torstaina.

– Olemme kyllä optimistisia joka vuosi, mutta on vaikea sanoa mikä on homman nimi kauden päätteeksi. Olemme ottaneet opiksi aiemmista kausista, Räikkönen totesi Autosportille viitaten tallin aiempiin koviin puheisiin, jotka eivät toteutuneet.

Räikkönen totesi uuden auton tuntuvan erilaiselta aiempaan nähden, mutta muistutti uusien sääntöjen tekevän vertailusta hankalaa.

– Tiimi on tehnyt hyvää työtä talven aikana, mutta näemme vasta kauden mittaan mihin se riittää. Toistaiseksi kaikki on vaikuttanut hyvältä, enkä voi juurikaan valittaa. Olemme keskittyneet tekemään omia asioitamme, ja avaustesteistä voimme olla iloisia.