Kolme ensimmäistä testipäivää vahvasti suorittanut Mercedes on ollut tänään ilmeisissä ongelmissa. Aamupäivän ajaksi ajovastuun kontolleen saanut Lewis Hamilton ei ole kiertänyt radalla vielä kierrostakaan, kun testisessiota on käyty jo yli kolme tuntia.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan koko torstai oli tarkoitus pyhittää märän kelin renkaiden testaamiselle. Hamilton ilmoitti eilen olevansa vastaan ajatusta ajaa keinotekoisesti kastellulla radalla. Hän heitti jopa medialle huumorilla kuitin, että hän on valmis vaikka teeskentelemään lihasvammaa välttääkseen ajohommat.

Hamiltonin eilinen letkautus näyttäisi siis toteutuneen. Tosin Mercedes on vihjannut löytäneensä W08-autosta elektroniikkaongelman, jonka korjaaminen on estänyt ajamisen. Hamiltonin onneksi myös Pirelli on luopunut ajatuksesta kastella rata uudelleen keinotekoisesti aiemman veden jo haihduttua radan pinnasta.

Hamiltonin työpuhde loppuu joka tapauksessa pian, sillä kello kaksi Suomen aikaa jälkeen ajovastuun saa tallikaveri Valtteri Bottas.

Philip Duncan

@PhilDuncanF1
Last night Hamilton joked he would "fake a pulled muscle" as he didn't fancy wet test. No sign of him yet. Team reporting electrical fault.