Nelinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Alain Prost vastasi F1-varikon silmäätekevien hänelle esittämiin kysymyksiin formulalehti F1 Racingin haastattelussa. Monia kiinnosti luonnollisesti ranskalaisen legendaariset yhteenotot toisen lajilegendan, Ayrton Sennan kanssa.

Kaksikko ajoi yhdessä McLarenilla 1988 ja 1989, mutta kuljettajien välit katkesivat täysin toisen kauden aikana. Ferrarille siirtynyt ranskalainen jatkoi taisteluitaan brittialliin jäänyttä Sennaa vastaan, mutta samassa tallissa kaksikkoa ei enää koskaan nähty.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kysyi Prostilta, tekisikö hän jälkikäteen ajateltuna mitään toisella tavoin urallaan. Vastausta antaessaan Prost nostaa esille mielenkiintoisen faktan hänestä ja Sennasta.

– Tähänhän olisi helppo vastata, että ehkä ei olisi pitänyt päästää Ayrtonia McLarenille, mutta minä olin itse asiassa tärkeässä roolissa hänen kiinnittämisessään. Tallipäällikkö Ron Dennis halusi talliin Nelson Piquetin, mutta sanoin hänelle hänen edustavan samaa sukupolvea kanssani. Ayrton olisi puolestaan tulevaisuus, Prost kertoo.

– Keskityin aina tekemään parhaani sekä itseni että tiimini eteen, joten en sinänsä halua sanovani katuvani mitään. Mutta ehkä olisin kuitenkin tehnyt tämän asian suhteen toisin.

McLarenilla 1984-1989 ajanut Prost harmittelee sotkuiseksi päättynyttä soppaa Denniksen kannalta, sillä kaksikosta ehti tulla vuosien mittaan hyvät ystävykset.

Ferrari-potkujensa päätteeksi sapattivapaalle pakotettu Prost varmisti jo hyvissä ajoin paikan sarjaa dominoivan Williamsin riveissä kaudeksi 1993. Frank Williams halusi yhdistää parhaaseen autoon kaksi maailman parasta kuljettajaa, mutta tällä kertaa Prost piti päänsä.

– Tein Frankille selväksi, että en vaadi itselleni minkäänlaista ykköskuljettajan kohtelua. Halusin taistella Sennaa vastaan, sillä tiesin hänen olevan sillä hetkellä paras kuljettaja. Mutta sanoin jyrkästi ei mahdollisuudelle saada hänet jälleen tallikaverikseni. Frank ymmärsi tämän, Prost muistelee.

Williamsin vetovoima kävi kuitenkin vastustamattoksi Sennalle, ja niin brassi liittyi talliin kaudeksi 1994.

– Frank ilmoitti minulle joutuneensa hurjien ulkoisten paineiden alaiseksi, sillä kaikki halusivat Ayrtonin tiimiin. Sanoin hänelle, että jos hän todella haluaa Ayrtonin, on se OK, mutta siinä tapauksessa minä lopetan. Ja niin siinä sitten lopulta kävi. Olin täysin kyllästynyt vallitsevaan tilanteeseen, Prost paljastaa.

Vuosien suoranaisen vihanpidon päätteeksi Senna ja Prost sopivat erimielisyytensä juuri ennen brasilialaisen menehtymistä kauden 1994 San Marinon osakilpailussa.