Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams ei ymmärrä kritiikkiä siitä, että tiimit ottavat kuljettajia, jotka tuovat mukanaan paljon rahaa.

Williamsille ensi kaudeksi siirtynyt 18-vuotias Lance Stroll on juuri sellainen. Hänen upporikkaan isänsä Lawrencen rahat ovat silottaneet pojan tietä kuninkuusluokkaan.

F1:tä on syytetty jo pitkään siitä, että se ottaa mieluummin rahakkaita kuin kyvykkäitä kuljettajia, joilla ei samalla tavalla rahaa ole.

Williamsin mukaan vuoden 2008 maailmanlaajuinen talouskriisi muutti tilanteen myös F1:ssä.

– Jokaisella F1-kuljettajalla on taloudellisia kytköksiä tänä päivänä. Jopa Fernando Alonsolla on omat tukijansa. He eivät ehkä ole hänen henkilökohtaisia tukijoitaan, mutta seuraavat tiimiin kuljettajan mukana. Santander on mukana vain Alonson vuoksi, Williams sanoo Autosportille.

– Ja ihan sama juttu Jenson Buttonilla ja Sergio Perezillä.

– En voi ymmärtää, miksi tästä on tullut niin iso juttu F1:ssä. Joka tiimin on menestyäkseen laitettava likoon miljoonia, joten mitä pahaa siinä on, jos kuljettaja tuo rahaa mukanaan? Williams kysyy.

– Sama pätee jokaiseen moottoriurheilulajiin. Tämä on niin kallista hommaa, että rahasta ei ole koskaan haittaa.

– Jos näitä maksajia ei olisi, tiimit kuolisivat ja siinä samalla tämä koko laji. F1:n taloudelliset rakenteet ovat muuttuneet, ja se kaikkien olisi vain hyväksyttää, Williams sanoo.