Mercedes on ilmoittanut julkistavansa ensi kauden kuljettajansa ensi tammikuussa. Viimeiset tiedot Williams-tallista antavat sen vaikutelman, että Valtteri Bottas on todella lähellä siirtoa Mercedekselle.

Mercedes hakee korvaajaa Nico Rosbergille, joka lopetti F1-uransa viime kauteen ja maailmanmestaruuteen. Williams-tallista on näytetty orastavaa vihreää valoa Bottaksen siirrolle.

– Jos päästäisimme Valtterin lähtemään, se onnistuisi ainoastaan siinä tapauksessa, jos saisimme tilalle kokeneen kuljettajan, kuten esimerkiksi Felipe Massan. Mitä tahansa päätämme, sen täytyy olla tallin parhaiden etujen mukaista, tallin apulaispäällikkö Claire Williams keroi BBC:lle.

BBC:n mukaan Mercedes teki aiemmin jo Williamsille kymmenen miljoonan tarjouksen Bottaksesta, jota se ei kuitenkaan hyväksynyt. Silti Williamsilla ollaan otettuja Bottakseen kohdistuneesta kiinnostuksesta.

– Olen iloinen siitä, että Mercedeksen tasoinen talli pitää Valtteria potentiaalisena korvaajana Nicolle. Olemme aina tienneet, että Valtteri on yksi lajin suurimmista lahjakkuuksista. Olemme ylpeitä Mercedeksen kiinnostuksesta, Williams sanoi.