Toro Rosson tallipäälikkö Franz Tost on sitä mieltä, että Mercedeksen ylivoiman F1:ssä on loputtava ensi kaudella. Jos ei muuten, niin sääntöjen kautta.

Aikakausi 1,6-litraisilla V6-moottoreilla oli totaalista Mercedeksen dominointia. Tost haluaa tähän muutoksen.

– Me kaikki toivomme, että uudet säännöt tasoittavat tilanteen. On selvää, että muuten MM-sarja menettää mielenkiintoaan entisestään, Tost sanoo Tiroler Tageszeitungille.

– Toivon todella, että Red Bull ja Ferrari pääsisivät samalle tasolle. Kaikki haluavat nähdä eri voittajia ja kovia kamppailuja voitosta. Ja kaikki haluavat nähdä myös kolarointeja, mutta toki kukaan ei halua vakavia loukkaantumisia. Moni tuttuni on sanonut minulle, ettei kolarointeja enää nähdä riittävästi, ei edes starteissa, Tost kertoo.

– Ja yksi asia, mistä on päästävä eroon, ovat turhat rangaistukset.

Vaikka ensi kauden suurimmat muutokset ovat aerodynamiikassa, Tostin mukaan isoimmat erot tulevat edelleen moottoreista.

– Moottoreita olisi tasapäistettävä. Jos Mercedes on alkukaudesta yhtä ylivoimainen, FIA:n pitää jäädyttää heidän moottorikehityksensä, että muut pystyvät saamaan heitä kiinni.

– Tällä hetkellä tämä on moottorien MM-sarja. Fernando Alonso tai Sebastian Vettel olisivat voittaneet tällä kaudella Mercedeksen ratissa takuuvarmasti.