© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg mestaruustaistosta: Tästä kilpailusta eteenpäin paineet olivat kovat

Mercedeksen Nico Rosberg on käynyt lävitse maailmanmestaruuteen päättynyttä F1-kauttaan Youtube-kanavallaan. Saksalainen muistelee kauden tärkeimpiä ja kriittisimpiä hetkiä MM-tittelin kannalta.

Kauden vahvasti aloittanut Rosberg menetti tukevan johtoasemansa keskikesällä, muta hän nousi takaisin pistejohtoon loppukaudesta. Kauden viimeiseksi voitoksi jäänyt Japanin GP vei miehen jo 33 pisteen etumatkalle Hamiltoniin nähden.

– Suzukan jälkeen paineet alkoivat kasvamaan, koska tiesin, että tuosta eteenpäin voin vain hävitä tittelin. Tuon kilpailun voitto tiesi sitä, että minulle riittäisi oma perussuoritus titteliin, Rosberg muistelee.

– Median toiminnalla oli totta kai myös vaikutusta. Vaikka yritin pitää mieleni avoinna, mutta mediapaineen pitämisestä loitolla oli suuri työ. Tässä lajissa mielenhallinnalla on suuri merkitys, Rosberg analysoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!