© Kuva: Getty Images

Verstappenin onnistuneen taktiikan kopioimatta jättäminen harmitti tallikaveria

Kolmannesta ruudusta kauden viimeiseen osakilpailuun startannut Daniel Ricciardo joutui pettymään, kun hän toi Red Bullinsa ruutulipulle vasta viidentenä. Suolaa haavoihin sirotteli myös tallikaveri Max Verstappen, joka oli tulosluettelossa australialaisen edellä, huolimatta avauskierroksen pyörähdyksestään.

Verstappen esitti väkevän nousun spinnauksensa jälkeen. Rohkeiden ohitusten lisäksi Verstappenia auttoi tallin tekemä taktiikkamuutos. Verstappen selvitti kilpailun lävitse vain yhdellä pysähdyksellä, kun taas Ricciardo kävi varikolla kahdesti.

Kisan jälkeen Ricciardo harmitteli taktista valintaansa pysähtyä aikaisessa vaiheessa vaihtamaan supersoft-renkaat pois, samalla kun Verstappen käytti omiaan vielä yli kymmenen kierrosta.

Ricciardon mukaan hänen pysähdyksensä oli seurausta taistelussa Ferrareita vastaan. Ennen ensimmäisiä varikkokäyntejä Ricciardo eteni neljäntenä, kahden Ferrarin välissä.

– Havaitsimme, että Ferrareiden käyttämät ultasoft-renkaat alkoivat lipsumaan. Jos olisimme olleet heidän edellään siinä vaiheessa, olisi ollut järkevämpää pysyä radalla kauemmin ja pysähtyä kisassa vain kerran. Olimme lähellä onnistua hyppäämään molempien Ferrareiden edelle, mutta loppupeleissä se ei onnistunut, Ricciardo totesi.

Ricciardon suorittama ”undercut” toimi Kimi Räikköstä vastaan, mutta Sebastian Vettel nousi lopussa australialaisen ohitse tuoreemmilla renkaillaan.

Kauttaan Ricciardo muistelee lämmöllä.

– 2014 voitin enemmän kisoja, mutta tänä vuonna saavutin enemmän pisteitä ja ajoin useamman tyydyttävän kilpailun. Olen oikein tyytyväinen vuoteen 2016.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!