© Kuva: Getty Images

Toto Wolff: ”Nico Rosberg on parhaimmillaan kun asiat ovat omissa käsissä”

Mercedeksen johtajan Toto Wolffin mukaan Nico Rosbergille on paljon etua siitä, että maailmanmestaruus on hänen omissa käsissään.

Brasiliassa Rosbergilla on se tilanne, että voitolla hän varmistaa mestaruuden, vaikka Lewis Hamilton olisi kakkonen. Silloin ero kasvaisi tavoittamattomaan 26 pisteeseen.

– Nicolle on etua siitä, että asiat ovat hänen omissa käsissään. Jos hän voittaa Brasiliassa, mestaruus on varma. Nyt kukaan ei puhu enää siitä, että kakkossijat riittävät, vaikka toki nekin yhä hänelle riittävät, Wolff sanoo F1i.comille.

– Nyt Nico voi lähteä hiukan paineettomammin kilpailuun, koska tietää, että vielä Abu Dhabissakin hänellä on tilaisuus mestaruuteen. Tämä on todella mielenkiintoista ja varmasti faneillekin jännittävää seurattavaa.

Meksikon viikonloppu oli Rosbergille hankala.

– Nico sai Max Verstappeniltä paljon painetta, mutta hoiteli tilanteen hienosti. Olemme nähneet todella monessa kilpailussa, kuinka hyvin Nico ajaa paineen alla. Se on yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan, Wolff kertoo.

– En toki tiedä, kuinka hankala tilanne on kuljettajalle henkisesti. Mutta ei se huono tilanne ole kahteen viimeiseen kilpailuun, kun tietää, että kakkossijatkin riittävät, tosin keskeyttää ei saa. Uskon, että Nico hallitsee tämän erinomaisesti.

Rosberg on voittanut Brasiliassa kaksi edellistä GP:tä, Lewis Hamilton ei ole urallaan voittanut siellä koskaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!