© Kuva: Getty Images

Tällä päivämäärällä tehtiin F1-historiaa – Ayrton Senna ajoi viimeisen osakilpailuvoittonsa

Tällä päivämäärällä vuonna 1993 tapahtui eräs historiankirjoihin painunut tapahtuma, jonka ei vielä tuolloin olisi uskonut tapahtuvan. F1-sarjan kenties suurin legenda Ayrton Senna juhli nimittäin uransa viimeiseksi jäänyttä F1-osakilpailuvoittoa tasan 23 vuotta sitten.

Kolminkertainen maailmanmestari päätti kauden 1993 ajamalla voittoon Australian Adelaidessa. Brasilialainen siirtyi kauden jälkeen sarjaa tuolloin ylivoimaisesti hallinneelle Williamsille, jonka ylivoiman edessä jopa suuri ja mahtava Senna oli ollut voimaton edelliset kaksi kautta.

Kausi 1994 lähti kuitenkin liikkeelle vaikeasti, kun avauskisassa Brasiliassa Senna keskeytti pyörähdettyään. Toisessa osakilpailussa Sennan matkanteko päättyi jo ensimmäiseen mutkaan hänen jouduttua nuoren Mika Häkkisen jyräämäksi.

Vappuaattona 1994 Senna ajoi jo kauden kolmannen paalupaikkansa yhtä monesta yrityksestä. Sunnuntaina brasilialaisen elämä katkesi kuitenkin Tamburello-mutkassa tapahtuneeseen hirvittävään ulosajoon.

Vuonna 1993 Senna juhli kuitenkin vielä yhdessä pitkäaikaisen tallinsa McLarenin kanssa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!