© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel: ”Ferrari ei voi olla ylpeä tästä kaudesta”

Ferrarin Sebastian Vettel sanoo suoraan, ettei tiimi voi olla ylpeä kaudesta 2016.

Ferrari lähti kauteen kovin tavoittein; tarkoitus oli haastaa Mercedes mestaruustaistelussa. Ja missä ollaan nyt? Mercedeksellä on MM-pisteitä 722, Ferrarilla 375. Ero on siis mielettömät 347 pistettä. Ja se tulee olemaan päätöskilpailun jälkeen noin 100 pistettä enemmän kuin vuosi sitten.

Vettel näkee silti jonkinlaista kehitystä.

– Mielestäni auto on silti parempi kuin viime vuonna. Suorituskykymme on ollut parempi, mitä tulokset kertovat. Olosuhteet ovat vain olleet meitä vastaan, Vettel sanoo Motorsport.comilla.

– Mutta siitä huolimatta emme voi olla tyytyväisiä tai ylpeitä tästä kaudesta. Tavoite oli taistella mestaruudesta, emmekä siihen pystyneet. On siis selvää, mikä on ensi kauden tavoitteemme.

– Joka tiimille ensi kausi on aivan valtava haaste. Mutta sitä vartenhan täällä ollaan. Me olemme valmiit.

Vaikka kausi on ollut surkea, Vettelin mielestä Ferraria on myös kritisoitu aiheettomasti.

– Meidän vahvin osa-alueemme on vahva ja kokenut tiimi. He ovat saaneet paljon kritiikkiä niskaansa, mutta mielestäni se ei ole ollut oikeutettua. Kaikki tekevät todella paljon töitä ja ovat erittäin sitoutuneita tähän projektiin.

Päätöskilpailusta Abu Dhabista Vettel odottaa positiivista päätöstä vaikealle kaudelle.

– Olemme täällä taistelemassa. Olen sanonut moneen kertaan, ettei kausi ole mennyt, kuten halusimme. Taistelemme silti loppuun asti ja radan pitäisi olla hyvä meille. Miksi emme voisi menestyä? Vettel kysyy.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!