© Kuva: Getty Images

Montoyalle erikoinen ajosopimus tallin kanssa – vain yksi kisa kaudessa

Entinen F1-kuljettaja Juan-Pablo Montoya ajaa ensi kaudella vain yhden osakilpailun IndyCar-sarjassa Penske-tallin riveissä. Kilpailu on kuitenkin sitä arvokkaampi, nimittäin kolumbialainen ottaa osaa tallin riveissä arvostettuun Indy500-ovaalikilpailuun, kertoo Autosport.

Kahdesti yhden moottoriurheilumaailman kolmesta suuresta voittanut Montoya kilpaili kaksi edellistä kautta Pensken täysimittaisena kuljettajana IndyCar-sarjassa. Pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen talli päätti kuitenkin palkata Josef Newgardenin Montoyan tilalle. Tämän jälkeen kolumbialainen etsi vakituista ajopaikkaa muista talleista, mutta jäätyään ilman varteenotettavaa tarjousta päätti hän hyväksyä Pensken pyynnön ajaa tallille toukokuussa klassikkokilpailu. Penske lähtee ensi vuoden Indy500-kilpailuun peräti viiden auton voimin.

Montoya saattaa saada lisäksi ajotyötä IMSA-sarjasta Pensken tallista. Sopimus on kuitenkin edelleen auki, sillä talli ei ole vielä varmistanut osallistumistaan kyseiseen sarjaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!