© Kuva: Getty Images

Maanmies ylistää Fernando Alonsoa: ”Yksi kaikkien aikojen parhaista”

Toro Rosson Carlos Sainz jr. on ylistänyt kokeneempaa maanmiestään Fernando Alonsoa, jota pidetään tällä hetkellä yhtenä varikon parhaimmista kuljettajista.

Sainz ja Alonso ovat hyviä ystäviä keskenään, ja tämä näkyy myös nuoremman espanjalaisen syvänä kunnioituksena kaksinkertaista maailmanmestaria kohtaan. Sainzista Alonsolla tulisikin olla jopa useampi mestaruus, niin upeita otteita hän on tappioonkin päättyneillä kausillaan esittänyt.

– Aivan kuin hänellä olisi viisi tai kuusi titteliä. Ne temput, mihin hän ylsi Ferrarilla olivat sellaisia, ettei niihin olisi pystynyt varmaankaan kukaan muu. Nyt hän jatkaa loistoaan myös McLarenilla, Sainz toteaa Autosportille.

Alonso koki katkerat MM-tappiot 2007, 2010 ja 2012.

– Mestaruusmäärä on kuitenkin vain numero. Jos varikkoalueella kysytään ihmisiltä, niin moni sanoo Alonson olevan yksi kaikkien aikojen parhaista kuljettajista. Mikä todella nostaa kuljettajan arvostusta, on se, että hän pystyy suorittamaan tasaisesti vuosi toisensa jälkeen, riippumatta kalustosta. Se tekee Ayrton Sennastakin suuren, Sainz uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!