© Kuva: Getty Images

Legenda varoittaa: ”Älkää verratko Sebastian Vetteliä Michael Schumacheriin!”

Ferrarilla on ollut heikko kausi ja paineet kasautuvat erityisesti nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin päälle. Hänestä odotettiin vapahtajaa ja monet vertaavat häntä jopa Michael Schumacheriin.

Vettel on ollut kuitenkin tällä kaudella vaikeuksissa tallikaverinsa Kimi Räikkösenkin kanssa. Suomalainen on vain yhdeksän pistettä perässä MM-taistelussa.

Ferrarin entinen johtohahmo Ross Brawn sanoo, ettei saksalaiskuljettajia voi verrata keskenään.

– Ei ole oikein, jos lähdetään vertaamaan Vetteliä Schumacheriin. Sebastian on erinomainen kuljettaja ja erittäin älykäs kaveri. Kun hän tuli Ferrarille, hän ei varmasti voinut olla ajattelematta, mitä Schumacher täällä saavutti. Hän on varmasti pyrkinyt astelemaan tämän jalanjäljissä, Brawn uumoilee F1i.comilla.

– Viime kisoissa hän on ollut hiukan kiihtynyt, mutta koskaan hän ei ole syyttänyt omaa tiimiä. He tekevät yhdessä ja hyvässä hengessä paljon töitä luodakseen tiimiin oikean ilmapiirin.

– Vaikka Vettel on nyt ollut turhautunut, hän tiesi varmasti tänne tullessaan, että haaste on suuri. Mutta uskon, että juuri siksi hän tuli Ferrarille, hän kaipasi kaiken menestyksensä jälkeen haasteita.

Brawn uskoo, että ensi kausi voi hyvin olla käänteentekevä.

– Kaudesta 2017 tulee todella mielenkiintoinen. Uudet säännöt ovat suuri mahdollisuus kaikille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!