© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen poisti yhden epäillyn syyn ulosajoonsa MTV Sportin haastattelussa

Ferrarin Kimi Räikkönen kävi MTV Sportille lävitse keskeytykseen johtanutta ulosajoaan.

Kolmannella sijalla edennyt suomalainen lipesi seinään uusintastartissa. Räikkösen auto näytti livenneen uusintakuvissa eriskummallisesti, ja sosiaalisessa mediassa esitettiinkin arveluita, että Räikkönen olisi itse asiassa kokenut rengasrikon ennen ulosajoaan. Mies itse kuitenkin kiisti tämän.

– Lähti vesiliirtoon siinä hankalassa ylämäessä. Yritin saada auton takaisin haltuun, mutta en onnistunut. Ei renkaissa ollut mitään ongelmia, siinä paikassa oli vähän vettä ja auto lähti siitä luistamaan, Räikkönen kertasi.

Räikkönen on ajanut F1-sarjassa jo 16 vuotta, ja hän on nähnyt myös niin sanotut monsuunikelin renkaat. Nykyiset sadekelin renkaat eivät poista vettä radalta yhtä tehokkaasti, ja ne ovatkin saaneet runsaasti kritiikkiä osakseen.

– Ei täällä edes satanut niin paljon, mutta nämä renkaat ovat sellaisia, ettei radalla tarvitse edes olla paljon vettä, niin heti lähtee vesiliirtoon. Toki se riippuu myös radasta. Ei tällaisessa vesisateeessa ajamisessa pitäisi olla kuitenkaan mitään ongelmaa, Räikkönen kiteytti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!