© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen kriittisenä nykyrenkaista: ”Pari vuotta sitten tällä kelillä ei olisi ollut mitään ongelmia”

Kimi Räikkönen joutui kaameaan vaaratilanteeseen spinnattuaan sateessa Brasilian GP:n pääsuoralla. Oli onni, ettei kukaan ajanut hänen päälleen.

Räikkönen ihmettelee, miten nykyiset renkaat voivat olla niin huonot sadekelillä.

– Eihän keli ollut nyt edes mikään poikkeuksellisen paha. Vettä ei satanut hirveästi, mutta toki seisova vesi ajolinjan ulkopuolella aiheutti hankaluuksia, Räikkönen sanoi F1i.comilla.

– Näillä renkailla joutuu vain niin älyttömän helposti vesiliirtoon. Olin jo saada tilanteen hallintaan, mutta sitten auto lähtikin käsistä ja jäin ikävään paikkaan.

– Nämä nykyiset Pirellin sadekelin renkaat ovat paljon huonommat kuin pari vuotta sitten. Silloin ei tässä kelissä ajaminen olisi ollut ollenkaan vaikeaa, niillä renkailla ei ollut vaaraa joutua vesiliirtoon heikommallakaan kelillä, Räikkönen sanoi.

Räikköseltä kysyttiin, olivatko tuomariston päätökset useista turva-autoepisodeista ja kahdesta kilpailun keskeyttämisestä oikeita.

– Todella vaikea sanoa, minä en tehnyt niitä päätöksiä. Keli sinällään ei ollut niin paha, mutta olihan se niinkin, että aina, kun joku joutui ajamaan vesilammikoihin, tuli hankaluuksia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!