© Kuva: Getty Images

Käänsikö tämä Mercedeksen voimasuhteet täksi kaudeksi: ”Voitte lukea sen kirjastani 10 vuoden päästä!”

Mercedes vaihtoi tämän kauden alla Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin mekaanikkoja keskenään. Nyt on alettu arvella, että juuri se olisi kääntänyt Mercedeksen kuljettajien voimasuhteet päälaelleen.

Insinööriosastolla ei tapahtunut muutoksia, mutta kummankin kuljettajan viisi mekaanikkoa vaihtuivat kauden alla.

– Haluaisin tietää, miksi he antoivat sinulle…, Hamilton aloitti ESPN:n mukaan vastauksensa FIA:n lehdistötilaisuudessa.

– Helpoin vastaus tähän on se, että katsokaa tiimihenkeämme. Olemme taistelleet tiimissä rinnakkain kolme vuotta, joten on ihan normaalia, että miehiä vaihtuu molemmissa päissä tallia joskus. On oltava hyvä yhteishenki, jos haluaa mahdollisimman paljon irti auton suorituskyvystä. Kaikki vetävät köyttä samaan suuntaan. Siksi halusimme hieman kierrättää porukkaa tänä vuonna, Rosberg kertoi.

– Mutta ainakin minulle mekaanikkoni ovat läheisiä, eikä heidän vaihtuessaan heti synny samanlaista yhteisymmärrystä. Mutta ymmärrän ratkaisun tallin näkökulmasta ja kaikki on toiminut oikein hyvin.

Hamilton katseli epäileväisen näköisenä tallikaveriaan.

– Teidän on ostettava elämäkertani kymmenen vuoden päästä ja luettava siitä, mitä täällä tarkalleen on tapahtunut. Se tulee olemaan kiinnostavaa luettavaa, Hamilton heitti salaperäisesti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.