© Kuva: Getty Images

Hurja huhu rallin MM-sarjasta – sarjaa dominoinut autonvalmistaja jättämässä sarjan!

Arvostettu brittilehti Autosport väittää rallimaailmaa viimeiset neljä vuotta dominoineen Volkswagenin jättävän MM-sarjan kauden päätteeksi.

Päästöskandaalikohussa sekä maineensa että taloutensa puolesta kärsinyt Volkswagen Group hakee lehden mukaan isoja säästöjä moottoriurheiluohjelmastaan. Viime viikolla konserni ilmoitti pistävänsä jäihin Audin Le Mans- ja WEC-hankkeet, vaikka automerkki on dominoinut kestävyyskilpailuja viime vuodet.

Konsernin johtokunta kokoontuu tänään tiistaina pohtimaan rallitiimin kohtaloa. Virallinen vahvistus mahdolliselle vetäytymiselle ollaan julkaisemassa vielä ennen MM-rallikauden loppua.

Hurjasti ralliprojektiinsa panostanut Volkswagen liittyi MM-sarjaan vuonna 2013, testattuaan ennen sitä hurjia määriä kilpuriaan. Jälki on ollut murskaavaa. Sebastian Ogier on voittanut neljä perättäistä kuljettajien maailmanmestaruutta, minkä lisäksi automerkillä on voitettu viimeisen neljän vuoden aikana 41 MM-rallia. Ylivoimasta kertoo se, että muille automerkeille ykkössijoja on tänä aikana kertynyt vain 7 kappaletta.

Tallin väreissä on ajanut myös kaudesta 2013 Jari-Matti Latvala.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!