© Kuva: Getty Images

Formula ykköset jättävä maailmanmestari karsi vaihtoehtojaan: ”He eivät määrää, millä saan kisata”

McLarenin kisakuskin paikalta sapattivapaalle ensi vuonna siirtyvä Jenson Button on paljastanut Autosportille karsineensa mahdollisia ajotarjouksia ensi vuodesta.

Kauden 2009 maailmanmestari on sivussa F1-kuvioista ainakin ensi kauden, eikä hänen paluustaan ole mitään takeita sapattivuoden jälkeenkään. Brittikuljettaja on useampaan otteeseen kertonut kuitenkin haluavansa jatkaa kilpailemista jossain toisessa sarjassa. Mahdollisuudet ovat laajat, mutta Button haluaa kunnioittaa kuitenkin McLarenin moottorintoimittajan Hondan tahtoa.

– He eivät määrää, millä automerkillä saan kisata, mutta he eivät halua minun kilpailevan heidän pahimmilla kilpailijamerkeillään. En aja ensi vuonna siis Le Mansia, Button paljastaa, kertoen klassikkokilpailun olevan silti hänen tulevaisuudenhaaveensa.

Button nostaa esille kaksi vaihtoehtoa.

– Minulla on paljon mahdollisuuksia, mutta paljon on myös kiinni aikatauluista ja logistisista ratkaisuista. Minua kiinnostaa kovasti Suzukan 1000 kilometrin ajo Super GT -sarjassa, sekä Amerikassa ajettava Global Rallycross -mestaruussarja.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!