© Kuva: Getty Images

Ferrarin pääpomo pistämässä tallin rahahanat kiinni: ”Olen heittänyt paljon rahaa tähän projektiin”

Ferrari-automerkin presidentti Sergio Marchionne vaatii italialaistallia pitämään tulevaisuudessa parempaa tarkan markan kuuria. Pääjohtaja ei aio heittää rahaa tallin toimintaan jatkossa nykyiseen avokätiseen tahtiin.

Ferrarin F1-tallin vuosibudjetiksi on huhuttu massiiviset 450 miljoonaa dollaria, joka tekee siitä sarjan suurimman. Vuodesta 2014 automerkkiä johtanut Marchionne on kuitenkin talousajattelultaan eri kalibieria aiempiin johtajiin. Hän aikookin puhaltaa myös F1-projektille uudet taloudelliset tuulet.

– Aion olla nyt rehellinen sanoissani. Olen heittänyt nyt kaiken haluamani rahan tähän projektiin. Nyt tallin on aika osata käyttää saamansa rahoitus paremmin, Marchionne totesi Ferrarin pörssitilaisuudessa Autosportin mukaan.

Marchionne vaatii tallin rahoittavan jatkossa toimintaansa enemmän muiden tallien tapaan enemmän sponsoritulojen avulla. Hänestä tallissa pitää tehdä myös organisaatiomuutoksia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!