© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso tietää mikä on McLarenin suurin haaste 2017: ”Se ei ole Hondan moottori”

McLarenin Fernando Alonso uskoo, että Hondan moottori ei ole ensi kaudella tiimin suurin haaste.

Japanilaisvalmistajan moottori on ollut viimeiset kaksi kautta tiimin murheenkryyni, vaikka se onkin parantunut tänä vuonna paljon.

– Opimme moottorista todella paljon tällä kaudella. Paljon enemmän kuin viime kaudella, sillä se oli pelkkää selviytymistaistelua, Alonso sanoo Autosportille.

– Siitä oli todella hankala oppia mitään, koska oikeastaan kaikki oli pielessä. Mutta nyt olemme päässeet hienosäätämään autoa paljon enemmän ja se antaa meille ensi kaudeksi aivan eri lähtökohdat. Uskon, että se maksaa ensi kaudella takaisin.

– Siitä olen oikeastaan ihan varma, joten kauden 2017 kovin haaste on meille aerodynamiikka ja uudet säännöt sen suhteen.

Alonso uskoo, että McLarenilla riittää muskeleita selättämään aerodynaaminen haaste.

– Jo tällä kaudella nousimme taistelemaan muiden kanssa pisteistä. Se oli nautinto edelliskauden tarpomiseen verrattuna. Otamme ensi kaudella ison seuraavan askeleen ja taistelemme vielä lähempänä kärkeä.

– Uudet säännöt sekoittavat pakkaa ja se on meille iso mahdollisuus. Olen varma, että teemme hyvän auton, koska McLaren on iso yritys ja meillä on paljon resursseja. Se antaa paljon mahdollisuuksia onnistua, joten ensi vuosi näyttää oikein hyvältä, Alonso sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!