Ensi vuonna voimaan astuvilta uusilta F1-sarjan säännöiltä odotettiin etukäteen paljon. Parantuvan aerodynaamisen pidon ja leveämpien renkaiden povattiin tuovan jopa viiden sekunnin aikaparannuksen nykyisiin kierrosaikoihin.

Tallit ovat testanneet ensi kauden renkaita jo rataolosuhteissa, mutta uusien sääntöjen mukaisia autoja ei olla vielä radoilla nähty. Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds osaa kuitenkin sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä fanien joutuvan pettymään odotuksissaan.

– Autojen suorituskyky tulee olemaan noin vuosikymmenen takaisten kilpureiden luokkaa. Nämä eivät siis ole mitään ennenkokemattoman haastavia autoja ajaa, Symonds arvelee motorsport.comille.

– Annan esimerkin: Nyt 200 km/h nopeudela ajettava mutka pystytään ajamaan ensi vuonna noin 30-40 km/h lujemmalla vauhdilla. Autoista tulee hieman fyysisesti raskaampia ajaa, mutta se ei ole mitään rajua. Tavoitteenahan oli viiden sekunnin kierrosaikaparannus? En usko, että pystymme siihen. Uskon, että neljäkin sekuntia on jo maksimi, Symonds toteaa.

Williams-johtajan mukaan kierrosajat eivät ule parantumaan edes kovin dramaattisesti kaikilla radoilla.

– Barcelonan tyyppisellä radalla aerodynaamisen pidon parantuminen vaikuttaa kierrosaikaan paljon enemmän kuin vaikkapa Monzassa, jossa downforcetaso on jo valmiiksi matalampi. En usko tämäntyyppisillä radoilla nähtään hurjiakaan parannuksia.