© Kuva: Getty Images

F1-autojen vauhti kasvaa ensi vuonna hurjasti – Verstappenista ajamisessa ei tapahdu muutoksia

Red Bullin Max Verstappen ei allekirjoita suoralta kädeltä väitteitä, joiden mukaan F1-autoista tulee ensi kaduella huomattavasti nykyistä vaikeammin ajettavia.

Hollantilaisnuorukainen on ottanut tuntumaa ensi kaudeksi voimaan astuviin sääntömuutoksiin tallinsa simulaattorissa. Aerodynamiikkaa koskevien muutosten lisäksi myös kasvaneet renkaiden leveydet parantavat kierrosaikoja ensi vuonna puheiden mukaan jopa viidellä sekunnilla. Kovemman vauhdin luulisi asettavan kuljettajat kovemmalle rasitukselle, mutta Verstappen näkee asiasta myös toisen laidan.

– En sanoisi, että ajaminen vaatisi jatkossa enemmän ”munaa”, sillä parantuneen pidon takia monet mutkat voidaan jatkossa ajaa kaasu pohjassa. Sellaiset mutkat, joissa on tänä vuonna pitänyt taistella, menevät ensi vuonna helposti talla pohjassa, Verstappen uskoo motorsport.comille.

Hänestä suurin muutos tapahtuukin fyysisissä haasteissa.

– Kuljettajien pitää olla jatkossa nykyistä paremmassa kunnossa jaksaakseen rääkin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!