© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottakselta uupuu puhdasta vauhtia: ”Pitäisi olla parempi yhdellä kierroksella”

Valtteri Bottaksen mielestä hänen perjantai päivänsä Malesiassa oli melko standardi. Williams-kuski oli ensimmäisten harjoitusten kahdestoista melkein puoli sekuntia tallikaveriaan Felipe Massaa nopeampana.

Toisissa harjoituksissa Bottas paransi aikaansa 0,8 sekuntia, mutta muidenkin parantaessa sijoitus tippui kolmanneksitoista.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun talli ja kuljettajat pääsivät ajamaan Sepangin radalla päällysteen uusimisen jälkeen. Sen lisäksi, että radan pinta oli uusittu myös yhdeksään eri mutkaan on tehty muutoksia. Suomalaisen mielestä olikin mielenkiintoista koittaa ymmärtää miten uudistettu rata vaikuttaa auton suorituskykyyn.

– Tänään oli melko standardi perjantai. Saimme paljon dataa kasaan ja on mielekiintoista ymmärtää miten uusi asfaltti vaikuttaa tämän vuoden autoon, Bottas kommentoi.

– Pitoa oli ehdottomasti enemmän ja renkaat toimivat johdonmukaisemmin kuin aiempina vuosina. Erityisesti pitkät vedot olivat mielenkiintoisia tänään, mutta fiilis on positiivinen ja saimme niiltä vedoilta hyvää dataa. Meidän pitää edelleen koittaa parantaa vauhtiamme yhdellä kierroksella, mutta kokonaisuudessaan vauhti oli ihan hyvää.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!