© Kuva: Getty Images

Stoffel Vandoorne: ”Haluan lyödä Alonson ensi kaudella”

Stoffel Vandoorne pitää Fernando Alonsoa itselleen erinomaisena tallikaverina. He ajavat McLarenilla ensi kaudella.

GP2-sarjan ylivoimaisen mestaruuden 2015 voittanut Vandoorne sai viimein mahdollisuutensa, kun Jenson Button päätti pitää välivuoden.

Vandoornen mielestä on pelkästään hyvä asia, että hänen rinnallaan ajaa kaiken kokenut ja voittanut Alonso.

– Mielestäni siitä ei löydy yhtään negatiivisia puolia. Kaikki tietävät, kuinka äärettömän kova kuljettaja hän on. Moni pitää häntä tämän hetken parhaana ja Fernandolla on kaksi maailmanmestaruutta. On mahtavaa päästä juuri hänen tallikaverikseen, Vandoorne sanoo Crash.netille.

– Yritän silti tietenkin voittaa hänet – ja hän minut. Se on täysin normaalia, koska olemme kilpakuljettajia. Mutta samalla meidän on tehtävä kaikkemme nimenomaan tallin eteen. Olemme kehittyneet tällä kaudella hyvin, mutta odotan meidän ottavan ensi kaudella vielä paljon isomman askeleen.

Tämän kauden Vandoorne on ajanut Japanissa Superformulaa. Lisäksi hän on tehnyt paljon töitä McLarenin simulaattorissa.

– Tämä on mielenkiintoista aikaa. Olen keskustellut todella paljon insinööriemme sekä tallin johdon kanssa. Minulla on paljon mielipiteitä ja keskustelut ovat todella mielenkiintoisia. Kaikki etenee aika hitaasti, mutta eiköhän tahti tästä kiihdy, kun kausi päättyy, Vandoorne kertoo.

– Kutittelisi kyllä jo päästä ajamaan. Mutta tällainen pitkä ja huolellinen valmistautuminen on varmasti hyvä asia ensi kautta ajatellen. Ehdin ainakin selvittää kaiken, minkä haluan.

– Myös viikonloput varikolla ovat hyödyllisiä. Aina kun tulee jotain kysyttävää, voin kysyä heti keneltä tahansa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!