© Kuva: Getty Images

Romain Grosjeanilla jälleen jarruongelma Japanissa: ”Tämä käy jo vaaralliseksi – tule itse kokeilemaan!”

Haasin Romain Grosjean ajoi ulos Malesiassa jarruongelman vuoksi ja hänellä oli jälleen ongelmia jarrujensa kanssa Japanin GP:n harjoituksissa. Grosjean joutui jälleen ajamaan ulos radalta jarrujen petettyä.

Grosjean kuvaili tiimiradiossa jarrujaan yksinkertaisesti paskoiksi.

– Tule ja hyppää autoon minun paikalleni kokeilemaan! Vauhtia on 320 km/h ja jarrut eivät toimi, mitä itse tekisit, Grosjean pauhasi radioon, kun häneltä kysyttiin asiasta.

– Tämä alkaa olla jo vaarallista. En hyväksy tällaista. Mutta en nyt syytä tiimiä vaan jarrujen valmistajaa, Grosjean sentään pehmensi.

– Jokainen rata on vaarallinen viallisilla jarruilla, mutta erityisesti Suzuka, koska täällä on todella kovat vauhdit. Malesiassa kävi tuuri, etten loukkaantunut. Ja nyt tulemme tänne ja sama ongelma toistuu. Tämä alkaa olla jo liikaa, sanoi Grosjean Eurosportin mukaan harjoitusten jälkeen.

Tallipäällikkö Günther Steiner kertoi, ettei kyse ollut samasta ongelmasta kuin Malesiassa.

– Jarrut eivät nyt hajonneet, ne lukkiutuivat. Meidän on säädettävä niitä nyt siten, etteivät ne ole liian viileät. Kun hiilikuitulevyt viilenevät liiaksi, ne eivät toimi kuten pitäisi. Tämä on säädettävissä oleva asia, Steiner uskoi Autosportin mukaan.

– Kyse ei ole ollenkaan samasta asiasta kuin Bahrainissa tai Malesiassa. Romainin on nyt saatava itseluottamuksensa takaisin. Toivon että saamme huomiseksi hänelle paketin, johon hän voi luottaa täysin.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!