© Kuva: Getty Images

Mercedes tutki Hamiltonin moottoririkkoja: ”Mitään yhteistä kaavaa ei löydy”

Mercedeksen mukaan se ei ole löytänyt Lewis Hamiltonin moottoririkoista mitään yhteistä nimittäjää.

Hamiltonin mylly paukahti 16 kierrosta ennen maalia Malesiassa. Maailmanmestarilla on ollut kauden aikana useita teknisiä vikoja. Esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä hänen aika-ajonsa menivät pieleen MGU-H ongelmien vuoksi ja Belgiassa hän otti moottorirangaistuksen, kun sallittu kokonaismäärä ylittyi.

– On mielenkiintoista, ettei näillä näytä olevan mitään yhteistä. Kaikki ovat johtuneet eri syistä. Kyse on ollut joko ongelmasta tuotantoketjussa, materiaaliongelmista, virheestä moottorin kokoamisesta, suunnittelusta tai moottorin heikkoudesta ylipäätään kilometrimäärillä, joilla niitä ei todellakaan pitäisi vielä tulla. Mitään kaavaa näistä ei tosiaankaan löydy, tallipäällikkö Toto Wolff ihmettelee Motorsport.comilla.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!