© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton eri mieltä Toto Wolffin kanssa: ”Nicolla oli enemmän tehoja käytössään!”

Lewis Hamilton sanoo, että hänen Mercedeksessään ei ollut yhtä paljon tehoja kuin Nico Rosbergilla USA:n GP:ssä. Mercedeksen johtaja Toto Wolff kiistää asian.

Hamiltonilla on ollut paljon tekniikkamurheita tällä kaudella, dramaattisimpana moottorin hajoaminen johtoasemassa kesken Malesian GP:n. Yhdysvalloissa Hamilton väitti ajaneensa alitehoisella moottorilla.

– Minulla oli pieniä ongelmia jo harjoituksissa, enkä saanut koko kilpailun aikana niitä mielestäni. Minulla oli käytössäni kilpailussa vähemmän tehoja kuin Nicolla, minkä johdosta menetin sekunteja, Hamilton sanoi SkyF1:lle.

– Olin huolissani etenkin pitkillä suorilla, enkä aina uskaltanut edes ajaa täydellä kaasulla. Mietin vain, että please, älä nyt hajoa. Onneksi niin ei käynyt ja saimme loistavan tuloksen.

Toto Wolff kuitenkin kertoi, että Hamiltonin autossa oli tismalleen samat tehot kuin Rosbergilla.

– Olin taatusti pienemmillä tehoilla kilpailussa. Me jopa laskimme, että häviäisin siksi 1-1,8 sekuntia kilpailun aikana. Ilman muuta tehoero oli olemassa. Pelkäsin koko ajan, että ne luotettavuusongelmat iskevät uudelleen, Hamilton vakuutti.

Kokonaisuutena Hamilton oli silti erittäin tyytyväinen kilpailuunsa.

– Jos pystyn ajamaan loppukauden tällä tavalla ja näin hyvillä fiiliksillä, voin lähteä talvitauolle positiivisin mielin, voitin sitten mestaruuden tai en.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!