© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen kertoo, miksi on nyt paljon parempi kuin viime vuonna

Kimi Räikkönen on ollut tällä kaudella aivan eri mies kuin vuosi sitten. Kaudella 2015 hän keräsi 150 MM-pistettä ja otti tallikaveriltaan Sebastian Vetteliltä tauluun peräti 128 pisteellä.

Nyt Räikkösellä on jo 170 pistettä, kun kolme kisaa on ajamatta, Vettel on edellä vain seitsemän pistettä. Moni on ihmetellyt, miten Räikkönen on yhtäkkiä parantanut suorituksiaan huimasti.

– Meillä on hiukan vaihtunut väki tässä ympärilläni, joiden kanssa teen töitä. Se on ollut hyvä asia minulle, Räikkönen valottaa F1i.comilla.

– He ovat todella hyviä, ymmärrämme toisamme ja yhteistyömme toimii erinomaisesti. Mutta en usko, että se on ainoa syy. Pikemminkin kyse on
monista pienistä asioista. Kun ne ovat juuri siellä missä pitääkin, homma toimii, viime vuonna ne olivat vain siellä päin tai lähes kohdillaan, Räikkönen kertoo tarkentamatta, mistä detaljeista on kyse.

Mutta Räikkönen ei olisi Räikkönen, ellei olisi tyytymätön itseensä.

– Olen ajanut välillä ihan hyvin, mutta ei tämä ole häävi kausi ollut. Haluan olla kärjessä ja voittaa kilpailuja. En pysty millään sanomaan, että tämä olisi ollut minulta hyvä kausi, jäämies ruoskii itseään.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!