© Kuva: Getty Images

Hurja kuva paljastaa: Näin hirmuiseen rääkkiin F1-renkaat joutuivat Japanin GP:ssä

F1-autojen renkaat joutuvat kestämään hurjia rasituksia, sillä kovien nopeuksien lisäksi autojen hurja mekaaninen pito suorastaan liimaa autot kiinni radan pintaan kovissakin vauhdeissa.

Erittäin raastavaa meno on renkaille pitkissä ja nopeissa mutkissa, joissa renkaista otetetaan irti kaikki pito monen sekunnin ajan. Pirelli on muokannut rengaskoostumuksiaan viimeisten kausien aikana vastaamaan tallien haluja, ja ainakin viikonloppuisesta Japanin GP:stä otetut kuvat osoittavat renkaiden olevan aivan äärirajoille.

Twitteriin ladatusta kuvasta näkyy, kuinka Nico Rosbergin auton vasen takarengas on antanut jo rakenteellisesti periksi pidon maksimoimiseksi. Kuva on otettu juuri oikealla hetkellä, sillä kyseisessä muodossa rengas ei kauaa ehjänä säilyisi. Sekunnin tuhannesosan ikuistaminen kameralle alleviivaa kuitenkin täydellisesti, miten hurjista pito-ominaisuuksista F1-ajoissa puhutaan.

Katso kuva alta tai tästä.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!