© Kuva: Getty Images

Helmut Marko: ”Ensi vuonna lyömme Mercedeksen!”

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko uskoo, että he pystyvät kukistamaan Mercedeksen jo ensi kaudella, vaikka tehoero olisi edelleen Mercedeksen puolella.

Tällä kaudella Mercedeksellä on ollut arviolta noin 30 hevosvoimaa enemmän kuin Red Bullin Renault Tag-Heuereissa.

Markon mukaan heidän loistava auton korinsa tasoittaa tilannetta ja jopa muuttaa sen ensi kauden autoilla ja säännöillä, koska aerodynamiikan merkitys kasvaa.

– Me kaikki uskomme, että olemme jo ensi kaudella valmiit siihen. Olemme olleet aina hyviä, kun säännöt ovat muuttuneet. Varsinkin silloin, kun kyse ei ole pelkistä moottorisäännöistä. Moottorimme kehittyy koko ajan oikeaan suuntaan ja ensi kaudella tehoeroa Mercedekseen pitäisi olla korkeintaan 15 hevosvoimaa. Sen me pystymme kompensoimaan paremmalla aerodynamiikalla, Marko sanoo F1:n virallisilla nettisivuilla.

– Tavoitteemme on haastaa Mercedes 2017. Uuden auton kanssa olemme täysin aikataulussa. Insinööriemme mukaan kaikki numerot viittaavat siihen, ja silloin niiden numeroiden on oltava pahuksen hyviä. Mutta sittenhän se nähdään tarkemmin, kun autot pääsevät radalle.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!