© Kuva: Getty Images

Hamiltonin harvinaisen keskeytyksen syy tiedossa – Mercedes varotoimenpiteisiin

Malesian GP:ssä johtoasemasta radan varteen hyytynyt Mercedeksen Lewis Hamilton voi huokaista helpotuksesta jatkossa ainakin sen suhteen, että hän tietää, mistä katkera keskeytys viime sunnuntaina johtuikaan. Mercedes on paikallistanut motorsport.comin mukaan syyn löytyvän kampiakselin hajoamisesta öljynpaineiden laskettua. Keskeytys oli ensimmäinen moottoririkko kilpailutilanteessa Hamiltonille sitten kauden 2014 Australian GP:n.

Talli ei kuitenkaan tiedä syytä, miksi paineet laskivat. Varotoimenpiteenä saksalaismerkki muuttaa moottoreidensa moottorikarttojen asetuksia tulevaan Japanin osakilpailuun vähemmän tehoa tuottavaksi. Tällä merkki halua maksimoida moottoreidensa luotettavuuden.

Tehojen pudottaminen on luonnollisesti hyvä uutinen kilpailijoille Ferrareille ja Red Bulleille. Sen sijaan asiakastalleille, kuten Valtteri Bottaksen Williamsille, saksalaismerkin sopeuttamistoimenpiteet eivät ole iloista kuultavaa. Mercedes on nimittäin päättänyt myös pantanta asiakastalleilleen annettavia uusimpia kehitysversioita niin kauan, kunnes täydellinen syy Hamiltonin ongelmaan selvitetään.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!