© Kuva: Getty Images

Haas-kuljettajan tuskailu jatkui Suzukassa: ”En ole koskaan ollut näin turhautunut”

Romain Grosjean kertoo olevansa hyvin turhautunut sijoituttuaan Japanin GP:ssä sijalle 11. Grosjean ajoi mielestään yhden uransa parhaista kilpailuista.

Grosjean lähti matkaan seitsemännestä lähtöruudusta, mutta tippui ensimmäisellä kierroksella yhdeksänneksi. Kahden pysähdyksen taktiikalla ajanut Grosjean jäi lopulta kilpailussa juuri pisteiden ulkopuolelle tultuaan maaliin aivan Williamsin Felipe Massan ja Valtteri Bottaksen jälkeen, jotka ajoivat kilpailun yhdellä stopilla.

– En ole koskaan ollut niin turhautunut kuin tänään, koska minusta ansaitsimme enemmmän. Auton vauhti oli paljon parempi kuin Williamseilla, mutta arvioimme kovan renkaan eliniän väärin ja olisimme voineet pysähtyä lopussa aikaisemmin. Vauhti oli kuitenkin loistavaa, Grosjean sanoi.

– Meillä oli alussa vaikeuksia pehmeällä seoksella, mutta sen jälkeen auto lähti lentoon. Auto tuntui todella hyvältä ja tein loistavia ohituksia. Tämä antaa paljon lupauksia tulevaisuuteen, mutta on vain niin pirun ärsyttävää päästä näin lähelle ja et voi tehdä mitään. Rehellisesti sanoen tämä oli yksi parhaista ajoistani koko urani aikana.

Molemmat Haas-kuljettajat pääsivät lauantaina fantastisesti aika-ajon viimeiseen osioon, joten Grosjeanin mielestä he olisivat ansainneet paremman tuloksen myös sunnuntailta. Hän kuitenkin kokee tallin saaneen paljon positiivista mukaansa kahden viikon päästä Austinissa ajettavaan tallin kotikilpailuun.

– Emme ansainneet tätä. Auto oli niin nopea kovilla renkailla ja olin täynnä itseluottamusta. Puskin kovaa, tein ohituksia ja minulla oli hauskaa. En vain saanut Williamseja kiinni. Upea taistelu ja tästä on paljon positiivista otettava, mutta turhauttaa olla näin lähellä, Grosjean vielä toisti.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!