© Kuva: Getty Images

Ferrarilta hurja paljastus Kimi Räikkösen kilpailusta – tähän kaatui palkintopallipaikka

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene paljasti syyn, miksi Kimi Räikkönen ei pystynyt vastaamaan vauhdillisesti Mercedeksen Nico Rosbergille eilisen Malesian osakilpailun viimeisillä kierroksilla.

Ensimmäisen mutkan kärhämässä viimeiseksi pudonnut Rosberg teki uhkarohkean ohitusliikkeen Räikkösestä kilpailun loppupuolella. Autot koskettivat, ja tuomaristo katsoi saksalaisen toimineen tilanteessa sääntöjenvastaisella tavalla. Hänelle lätkäistiin kymmenen sekunnin aikarangaistus, joka laskettiin mukaan loppuaikaan.

Huolimatta rangaistuksestaan kipusi MM-sarjan kärkimies Rosberg kuitenkin lopulta palkintopallille, sillä ero ruutulipulla oli lopulta 13 sekuntia. Räikkönen jäi tasaisesti kierros kierrokselta Rosbergin ottaessa kaiken irti paremmasta kalustostaan.

Arrivabene on paljastanut motorsport.comille Räikkösen jatkuvan kierrosaikatappion johtuneen kuitenkin Rosbergin tempauksesta. Italialaisen mukaan Räikkösen auto kärsi suurta tuhoa osumassa.

– Nicon osuman seurauksena Kimin auton pohja hajosi, samoin kuin myös pala etusiivestä. Laskelmiemme mukaan vauriot olivat niin suuria, että ne vaikuttivat suuresti hänen autonsa downforceen, Arrivabene toteaa.

Italialainen puhuu ”downforce-pisteistä”, joita Räikkönen menetti hänen mukaansa kymmenen. Sivuston laskelmien mukaan tämä tarkoittaa jopa 0,3 sekunnin aikatappiota, joka on juuri sen verran, mitä suomalainen hävisi per kierros kilpailun loppuhetkillä. Arrivabene on varma, että suomalainen F1-tähti olisi noussut palkintopallille ilman tuota osumaa.

– Kimi teki kuitenkin upeaa työtä rikkoutuneellakin autolla, Arrivabene kiitteli.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

Comments are closed.